dijous, 30 d’abril del 2009

XV Trobada de Corals de Secundària de Catalunya


Aquest és un petit reportatge de la jornada que va fer la coral el dia de la trobada de corals de Catalunya. Els vídeos van ser realitzats amb càmara en mà, de forma cassolana al més pur estil Dogma 95 (DOGMA 95) ja que el departament de música no té els recursos suficients per fer un reportatge de qualitat, això sí, reflecteix una realitat i proximitat de l'activitat feta, que és d'allò que es tracta.

Punt de trobada, l'institut.

Havien quedat a les 8h.30 al pati de l'insti. El Gabriel va repartir les carpetes amb les partitures de les cançons que ens havien preparat, mentre recolliem les autoritzacions de sortida signades. Havien de ser puntuals i tots amb samarreta negra per anar-hi una mica conjuntadets. La Paula Peso havia de portar el djembé del seu pare. Déu n'hi do com pesava... Tots estaven a punt. Marxaven cap a Montjuïc.




Assaig al metro

Ens ho vam prendre amb calma. Al arribar a l'estació de Sagrera, esperant el nostre comboi, vam fer un petit assaig a l'estació. Arribariem una mica justos de temps i no tindriem temps d'assajar a la sala on ens tocaria cantar davant la resta de corals.
Que millor que provar l'acústica de la Sagrera!



Actuació individual davant la resta de corals

Després del metro i el funicular, arribem a Montjuïc i ens adrecem a l'INEFC. És allà en què ens va tocar cantar les dues peces que cada coral s'havia de preparar. Vam compartir escenari amb corals de Calafell, de Premià de Mar i de la Garriga. Les nostres cançons eren "Cançó del follet de les avingudes i dels carrers", de Josep Vila i Casañas i "I'm Yours", de Jason Mraz. Si clikeu a l'enllaç escoltareu una versió d'aquesta última. I'M YOURS
Aquí teniu el vídeo de la nostra actuació.



Sortida de la primera actuació

Cap a les 10h 30 vam sortir totes les corals que ens havia tocat cantar en diferents espais de l'INEFC. Van comentar més relaxadament com ens havia sortit. La veritat és que estaven prou satisfets, encara que podriem millorar algunes afinacions en segons quins moments.
Vam coincidir alguns professors amb d'altres companys d'interinatges, de cursets, d'oposicions i vam recordar temps passats en què treballaven junts. Va ser molt maca aquesta trobada. Tot estava ple d'adolescents.



Arribada al entorn del Palau Sant Jordi

Ens hi va acompanyar una guia. Tot estava bé organitzat. Tots nosaltres van agafar forces pel camí. Els esmorzars eren els protagonistes, però ara tenien una estona d'esbarjo abans d'entrar al Palau. Ens van relaxar tots una mica després de la primera actuació. Ens ho mereixiem.



Preparats per entrar-hi

Un cop mes tranquils, van quedar en un punt per entrar al Sant Jordi. Ens van canviar les samarretes negres de la nostra actuació per una de blanca que ens va donar l'organització.



Entrada al Sant Jordi

Camí cap a la inatal·lació per realitzar un assaig previ a la cantada de les més de 100 corals que ens vam trobar. És impressionant entrar en aquest recinte.



Instal·lació a la graderia

Cada coral tenia el seu lloc reservat al Palau. Ens van col·locar en un dels extrems, juntament amb les altres corals que vam cantar al primer concert. Van arribar del primers.



Per fi, instal·lats

Havien arribat a l'hora. L'orquestra que ens acompanyaria durant tot aquest concert ja estava assajant a la pista. Nosaltres, començaven a tornar a escalfar les veus. Quedava la cantada general amb casi 4000 alumnes de secundària de tot Catalunya i algunes representacions del País Valencià i d'Andorra.



S'escalfava l'ambient

Les corals entraven al recinte i les graderies s'omplien. Vam començar a animar-nos amb crits. Totes les corals feien el mateix. Ja faltava poc.



Alegria

Aquest va ser uns del temes que van interpretar. Es tracta de "Alegria", dels Antònia Font. Aquí teniu un enllaç: ALEGRIA.
Abans havien cantat "Canticorun Jubilo", de Haëndel, per començar el concert.



La rumba de Barcelona

Aquest és el tema que representa a la ciutat que acull cada any la trobada. Enguany ens ha tocat ben a prop. L'any que vé, cap a Lleida.



Himne dels Segadors

Uns amb el puny alçat, d'altres amb la mà al cor, algun despistat, molts mirant la lletra perquè encara no se'l saben, però tots aplegats cantant el nostre himne. Les pantalles gegants del Palau enfocaven tant el conseller d'educació com l'alcalde. Van cantar amb sentiment!



L'hora dels adéus

Com cada any, és la peça de cloenda. Tots els profes baixem a la pista i formen una rotllana envoltant l'orquestra. Ens agafen les mans i cantem la cèl·lebre cançó. Els 4000 alumnes es van quedar sols a les graderies, ai, ai, ai, per un moment vam patir. I si es rebel·len tots contra els professors? Sort que són bona gent.
La Iris Giralt va agafar la càmara i va fer l'enregistrament.
Ens acomiadem fins a l'any que vé.



Sortida del Palau

Era l'hora de dinar. Vam passar una bona estona i fa goig veure que més de 100 corals realitzem una feina que queda palesa en trobades com aquesta. Ens dóna molt de suport el fet que no estem sols, però ens agradaria tenir més suport i més reconeixement oficial per tota aquesta tasca.



Encara faltava el millor

No teniem prou, que a la tornada cap a l'institut, cap a les 16 h algunes components de la coral van començar a cantar als vagons del metro. Sens dubte, la millor manera de tancar el dia. Va quedar molt maco.



I així va acabar la XV Trobada de corals de secundària de Catalunya. Us agraïm, tant el Gabriel com el Nacho, la vostra col·laboració i dedicació setmanal als assajos. Ens feu passar bones estones i és un plaer fer música amb vosaltres. Ens agradaria que la coral tingui continuïtat any rere any anant afegint-se més alumnes, però necessitem més suport. Podria crear-se una optativa a segon d'ESO, de coral, com fan molts instituts, al lloc d'assajar sempre fora del horari escolar. Convé que els alumnes tinguin una continuïtat en la seva formació musical al llarg de tota l'ESO. Molts alumnes tallen la formació a segon, ja que no n'hi han hores de música al currículum i no s'oferta cap optativa. Ens ho hauriem de pensar seriosament.

Moltes gràcies a tot i totes:
- Ester Cuenca
- Cindy Elvira
- Andrea Castro
- Iris Giralt
- Andrea Arbós
- Berta Santamaria
- Laia París
- Paula Peso
- Paula Fernández
- Paula Garcia
- Naomi Cornellas
- Qiao Lin
- Mauricio Rodríguez
- Pablo Tobar
- Andrés Novoa

No us oblideu que encara tenim assajos els dimecres. Hem de preparar noves cançons de cara a final de curs i la possibilitat d'enregistrar una maqueta.

Una abraçada i petons ben forts.

Aquí teniu algunes fotos per descarregar:







2 comentaris:

  1. yeah yeah XDDDDDDDDDDD
    que fashons que som totes y tots!
    y el curs vinent a lleida!

    ResponElimina
  2. PORCIERTO!




    MEYAMO ANDRYYYYYYYYYYYY

    ResponElimina